Utdrag ur min bok, hihi. Jag funderar dock... vad gör en lång text till en bok? Kan man kalla det en bok när det inte finns i bokform? Är det en bok bara för att det ska bli långt? När blir det en roman? Vad ska man kalla det om det inte går att kalla det bok? Hm.

 


 

Med kisande ögon såg hon på den glödande cigarettfimpen i handen. Hon lyfte den till munnen för ett sista bloss. Lyssnade på hur glöden fräste. Utan att reflektera vidare tryckte hon stumpen mot vänster underarm. Hon ryckte till. Huden krullade ihop sig och aska fastnade i såret. Stirrade ned på det lysande röda köttet som tittade fram. Hon log lite. Tyckte om hur smärtan försvann helt för att sedan slå till med full kraft.  Det sved. Grimaserade medan hon slängde fimpen ifrån sig och drog sig upp till stående med hjälp av trädstammen.

 

Sjutton år var hon den dagen. Sjutton år och sextiofyra dagar. Det var då hon lärde sig att hennes kropp gick att använda till så mycket mer än vad hon trott. Hon lärde sig att se den som ett redskap att använda till att få det hon ville ha. En sak, ett ting, ett verktyg. Något som endast var viktigt när någon annan hade det hon ville ha.

 

Nu var hon förstörd.

Comments
Written by: Kaa

J

2010-12-04 | 14:16:39
Written by: Jane l coconut

Helt helt helt vackert. Jag avundas dig!

2011-06-25 | 18:12:07
http://coconutwonder.blogg.se/

Leave your thoughts here:

Name:
Remember me?

Email: (only for me to see)

Your website:

Response:

Trackback